Ontwikkel-omgeving - PHP 5.6.40
Reserveringen worden niet uitgevoerd
Naar de reguliere website

Van Baerle Trio: Beethoven, MacMillan en Saint-Saëns

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 29 februari 2020, 20:15 - 22:15 uur

Info

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam.


Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 wordt het trio door het Concertgebouw genomineerd voor de ECHO Rising Stars 2013/14. Al voor de start van deze Europese tour heeft het Van Baerle Trio zijn internationale reputatie gevestigd met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het internationale kamermuziekconcours in Lyon in 2011.

In Nederland ontvangen ze in 2012 de Kersjesprijs. De debuut-cd van het Van Baerle Trio met werken van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd bekroond met een Edison Klassiek 2013. Hierna bracht het Van Baerle Trio de twee pianotrio’s van Mendelssohn op cd uit, en onlangs op 3 cd's de verzamelde pianotrio's van Beethoven.

Het was Beethovens leerling Carl Czerny die de naam 'Geister' bedacht, vanwege het spookachtige tweede deel van het pianotrio op. 70. Ondanks zijn bescheiden titel zijn de Fourteen little pieces uit 1997 van MacMillan ambitieus, overwegend somber en weemoedig van toon. Ze gaan zonder onderbrekingen in elkaar over. Het 2e trio van Saint-Saëns wordt wel het belangrijkste Franse piantrio van de 19e eeuw genoemd.

Programma:
Ludwig van Beethoven: Pianotrio in D, op. 70 nr. 1 'Geister'
James MacMillan: Fourteen little pictures
Camille Saint-Saëns: Pianotrio nr. 2 in e, op. 92

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 28

CJP/student € 14

Jeugd t/m 18 jaar - gratis
Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje