Ontwikkel-omgeving - PHP 5.6.40
Reserveringen worden niet uitgevoerd
Naar de reguliere website

Pynarello: HighLightPassion

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 28 maart 2020, 20:15 - 22:15 uur

Info

Stel: je bent nieuwsgierig naar de Matthäus-Passion maar je twijfelt of je het wel twee keer anderhalf uur uithoudt met Bach. Voor die mensen komt Pynarello als geroepen, net als voor iedereen die niet zo vertrouwd is met het fenomeen passiemuziek.


Bach schreef waanzinnig mooie aria’s, met melodieën die de eeuwen met gemak doorstaan. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: je kunt de melodie van ‘Erbarme dich’ dromen maar je hebt hem nog nooit live gehoord. Voor al die mensen duikt Pynarello in de wereld van de muziek rond Goede Vrijdag en Pasen.

Niet alleen van Bach - zowel zijn Matthäus als zijn Johannes - maar ook van Pergolesi en andere componisten die zich lieten inspireren door het Bijbelverhaal. In Pynarello-stijl: pakweg tien hoogtepunten uit passies binnen een uur, toegankelijk zonder kerkbankgevoel.

In Nederland staat een generatie jonge kunstenaars op met de wil en ambitie om te innoveren. Een van de initiatieven is Pynarello. Pynarello laat een frisse wind waaien door de uitvoeringspraktijk van de symfonische muziek. Klassieke meesterwerken worden zonder dirigent en uit het hoofd gespeeld door een collectief van jonge topmuzikanten.

Dat is geen kunstje voor de bühne maar een radicaal andere benadering van het musiceren in orkestverband. Het samenspel is zo intens als in kamermuziek en de communicatie met het publiek krijgt een andere dimensie. De reacties van het publiek zijn overweldigend en ook de pers heeft deze aanpak inmiddels ruim geprezen.

Entreeprijzen:
Entreekaart volwassenen € 38

CJP/student € 22

Jeugd t/m 18 jaar - gratis
Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje